problem z brzęczykiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slezakp
    Classic
    • 2020
    • 0

problem z brzęczykiem

G85 czy G269 jeden jest za kierą a drugi w maglu (teoretycznie nierozbieralny ) jak pada to łatwiej szykować się na nowy magiel bo i tak trzeba rozpinać zawieszenie .
  • slezakp
    Classic
    • 2015
    • 4

problem z brzęczykiem

Witam. Moja OktawkaI nie brzęczy jak ją zostawię na światłach. Przy otwieraniu z pilota (czyli kluczyka) po wejściu do auta i ociąganiu się w czasie żeby włożyć kluczyk do stacyjki i włączyć zapłon po upływie ok. 1min załącza się centralny zamek. Nie działa także lampka otwartych drzwi przy otwartych drzwiach kierowcy. POMÓŻCIE co mogło paść bo to trochę irytuje :cry:

[ Dodano: Sro 11 Mar, 15 16:21 ]
    W zamku jakiś mikrostyk czy co? A jak tak czy jest to do
    zreanimowania w domowych warunkach?

Komentarz

• marky2552
      Ambiente
      • 2015
      • 134

Tak to może być mikrostyk spokojnie zrobisz to w domowych warunkach

Komentarz

• cincin81
        Classic
        • 2013
        • 28

Ten temat się juz przewijał.Warto w zamek (ale nie tam gdzie kluczyk)napsikać wd40 w każdą szczelinie a dokładniej opisane jest gdzie psikać gdzieś wśród innych tematów.

Dokładniej tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...light=#1270972
        Marcin

Komentarz

• slezakp
          Classic
          • 2015
          • 4

Zaraz będę psikał THX

Komentarz

• Wolga85
            Rider
            • 2014
            • 288
            • Octavia I combi (1U5)
            • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Wytarła się góra mikrostyku w zamku podająca sygnał otwartych drzwi. Psikanie WD 40 czasem pomaga ale na chwile najlepiej wymontować zamek i wymienić górna połowę mikrostyku. Wymiana tego elementu wygląda identycznie w passacie b5 ,golfie 4 i seacie leonie. Polo 9n/9N3 ma identyczny zamek ale troszkę inaczej rozbiera się drzwi.

Komentarz

• slezakp
              Classic
              • 2015
              • 4

Kurka popsikałem i niech szlag trafi. Brzęczek działa nawet przy zamkniętych drzwiach. Wyłancza się tylko jak włącze zapłon a kurka dodatkowo przestało działać zamykanie z plotokluczyka. Reaguje na otwieranie-czyli chyba się nie rozprogramował co? Już wolałem jak nie działał ten nieszczęsny brzęczek. I co teraz ROBIĆ?

Komentarz

• cincin81
                Classic
                • 2013
                • 28

Psikaj.Otwieraj i zamykaj drzwi kilka kilkadziesiąt razy aż się rozrusza.Też tak miałem.Teraz działa jak trzeba.
                W zamku smar zgęstniał wd to rozpusci a póżniej jakimś smarem psiknij.
                Marcin

Komentarz

• slezakp
                  Classic
                  • 2015
                  • 4

W końcu doszło do tego że wymieniłem mikrostyk z powodu którego takie jaja. Dzięki wszystkim za rady. Pa

Komentarz

• Mariano_Italian
                    Drive
                    • 2014
                    • 60

Mam takie same objawy, czy jest gdzieś opisane, który mikrostyk trzeba wymienić i jak to zrobić? Dzięki za info

Komentarz

• marky2552
                      Ambiente
                      • 2015
                      • 134

w zamku jest jeden mikrostyk jak nie działa brzęczyk i oświetlenie po otwarciu to wymiana mikrostyku w zamku kierowcy

Komentarz

• Mariano_Italian
                        Drive
                        • 2014
                        • 60

Tak też zrobię Jeszcze jedno pytanko, albo dwa 1) Czy można odmienić mikrostyk na ten z zamka bagażnika? i 2) Czy ktoś byłby w stanie podesłać link z allegro albo innego źródła skąd mogę wziąć ten mikrostyk. Z góry dziękuję

[ Dodano: Pią 20 Mar, 15 07:54 ]
                        Czy taki mikrostyk będzie pasować? http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw...129181459.html

Komentarz

Pracuję...